Sjokolade galette med blåbær og kiwi

IMG_9169

Hva er en galette  ?  Galette er et fransk uttrykk for en rekke runde, flate, paier.

Galettes kan fylles med en rekke ingredienser som frukt, grønnsaker, terninger av kjøtt og ost, og kan gjøre en deilig hovedrett, single-serving desserter eller snacks. Denne gangen laget jeg en sjokolade galette med bær, kiwi, nugatti og vanilje krem.

Ingredienser:

250 g hvetemel

225 g smør

3 ss kakao

2 ss brun sukker

0,5 dl kaldt vann

0,5 pakke frosne blåbær

3-4 ss Nugatti

1 pk vanilje krem

Hvetemel, kakao, smør, brun sukker og vann blandes i en bolle. Det skal være som en deig for pai. Deigen pakkes i plastfolie og settes i kjøleskap i 30 minutter.

Sett ovnen på 200 grader.

På et stykke bakeark settes deigen og kjevles til en stor runding. Kantene som er ujevne kan skjæres fint vekk med en skarp kniv. I midten av rundingen settes 3-4 ss Nugatti og smøres fint på deigen men HUSK å la en ca 10 cm kant fri fra Nugatti og bær. Kanten  skal brettes over alt vi hat fylt kaka med. Over Nygatti smøres en pakke med vanilje krem. På vaniljekremen settes en halv pakke frosne blåbær og 2 kiwi frukt i skiver. Dryss litt brun sukker på toppen. Brett forsiktig kantene på paideigen.

Galette stekes i ovn på 200 grader i 30 minutter. Den serveres varm med pisket krem eller med iskrem.

IMG_9171

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s