Bringebærsesongen er her…

20140719-195648.jpgBringebærsesongen er her …bringebær…det er noe spesielt med den aromaen du får bare av bringebær…igår kjøpte jeg ei eske med bringebær fra Tveit gaard i Sveio og måtte tenke godt hva jeg skal lage av de. De var rett og slett regne luksusen :). Vi spiste en del av de, vi satt en  del i kjøleskapet, en del havnet i fryseboksen for senere bruk til kakepynting, en del blei til bringebæris, en del blei til rørt bringebærsyltetøy og av en stor del laget jeg bringebær og chilli syltetøy.

Rørt bringebærsyltetøy

20140719-195109.jpg250 g bringebær

100 g sukker

3 ts sitronsaft

1 ts hjemmelaget vaniljesukker

Alle ingrediensene røres sammen forsiktig til mann får den ønsket konsistensen på syltetøy. Den holder seg i kjøleskap i et par dager bare. Jeg frøs ned resten jeg ikke ville ha i kjøleskap.

20140719-194949.jpg

Bringebær og chilli syltetøy

20140719-195129.jpg1 kg bringebær

1 kg sukker

sitronsaft fra 2-3 sitroner /kg bringebær

1 ts hakket chilli

Bringebær, sukker og sitronsaften blandes sammen i en stor kjelle og settes på sterk varme på komfyren. Rør forsiktig hele tiden i syltetøyet. Skummen fjernes hele tiden. Er det sukkerrester på kjelleveggene fjernes det forsiktig med en silikonpensel dyppet i kaldt vann. Det er godt å gjøre det hvis mann ikke vil at syltetøyet endrer fargen.  Du koker syltetøyet til du får den rette konsistensen. Jeg kokte den i ca. 45 min. Den får en geleaktig konsistens. På slutten røres godt chillien i syltetøyet. Syltetøyet helles på glass. Den trenger ikke konserveringsmidler siden vi brukte sitronsaft. Den er ofte brukt som naturlig konserveringsmiddel. Ikke snu denne gangen syltetøyet med lokket opp ned.

 

Bringebær gelato

Den lages veldig raskt og får en sorbeaktig konsistens. Ungene likte isen utrolig godt 🙂 <3.

20140719-195010.jpgI en food prosessor blandes 600 g bringebær, 140 g sukker, 1 ss hjemmelaget vaniljesukker og 3 dl kremfløte til den får en soft konsistens. Røra helles i form og settes i fryseboksen 1 døgn. Når du tar den ut til servering beregn ca. 15 min. til å tinne opp litt så du kan få fine kuler :).

20140719-195044.jpg

Enjoy the sommer, de varme dagene, lev livet og la naturen fylle huset ditt <3!

20140719-195152.jpgBon Appetit!

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s