Morsdag…hjemmelaget vaniljesukker og “Hyttekake”…

Vi har forberedt helgen her home…Og da bestemte vi oss at vi skal lage “Hyttekake”. Mens vi laget hyttekake fikk jeg ideen til å lage hjemmelaget vaniljesukker. Jeg laget det før jul og ga det til bestevenner som gave. Det er kjekt å ha ekte vaniljesukker i huset som ikke er laget av grantrær…men av vaniljestang. 

Hjemmelaget vaniljesukker

 

Image

 

 

200 g sukker

1 vaniljestang skjert i små biter

De settes i foodprosessor og blandes der for ca 3 minutter. Jeg setter sukkeret i en lufttett boks over natten for å la sukkeret ta vaniljearomaen godt inn. 

Sukkeret siktes dagen etter og settes på glass.

 

“Hyttekake”- Cabin cake

Veninna mi fra Romania fikk så lyst å prøve å lage hyttekake. Jeg har aldri laget før men siden hun snakket om vaniljekrem så sa jeg Jaaaa. Jeg elsker vanilje i alle varianter. Jeg hjalp henne så godt jeg kunne og her kommer resultatet…

Image

 

 

600 g hvetemel

250 g sukker

1 egg

1 ss smør

1 ts natron

1 ts hornsalt

3 ss honning

9 ss melk

 

Krem: 

3 pk vanilje pudding (i pulverform)

1 l melk

6 ss sukker

250 g smør

 

Glasur:

150 g melis

3 ss kakao

2 ss olje

litt varm vann

 

Vi blander i en stor bolle hvetemel, sukker, egg, smør, honning og melk med natron og hornsalt. Natron og hornsalt blandes med litt hvitvinsedikk. Alt blandes veldig godt med hånd eller foodprosessor. Det skal bli en smidig deig som deles i 4.

3 av stykkene skal kjevles til rektangler som har samme dimensjoner siden de kommer til å bli brukt som veggene på hytta. 

Den 4. delen av deig skal blandes med kakaopulver. Av den skal mann rulle 6 pølser så skal være like lange som veggene på hytta. Pølsene og veggene skal stekes i ovn på 180 grader i ca 20 min.

De tas ut av ovn og la de til å kjølne på rist.

 

Image

Krem:

De 3 pakkene med vaniljepudding skal blandes med 1 lt melk og 6 ss sukker. De skal koke under omrøring. Puddingen skal kjølne. Hvis mann vil lage det fortere kan mann bruke 1 stor boks med vaniljekrem fra Freja.

I en foodprosessor skal 250 g smør blandes med den kalde vaniljepuddingen. Ta litt og litt vaniljepudding om gangen og rør godt mellom hver gang.

Da finner mann et stort firkantet fat og sette i bunn en av veggene. Etter det skal mann sette på bunnveggen et lag med vaniljekrem. 3 av kakaopølsene settes med mellomrom påvaniljekremen og mer vaniljekrem settes over pølsene. På vaniljekremen settes igjen 2 av kakaopølsene og mer vaniljekrem over så alle pølsene binder seg godt sammen. På slutten setter mann siste kakaopølsa  og mer vaniljekrem. De andre 2 veggene settes på sidene og bindes sammen så det blir en triangel til slutt. Trenger du å skjære av veggen så det binder seg godt sammen så må bare gjøre det. Ikke vær redd å presse litt veggene så det daner seg den fine traingelen. 

På slutten lages glasuren kald med å blande melis, kakao, olje og litt varm vann.

 

Image

 

Denne kaken har vi spist idag til morsdagen …<3 . Kan det være at denne kaken og “The Cabin ” sangen av Ylvis passer godt i lag…hvem vet…:) 🙂 🙂

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s